Page 17 - Μάντη Περσίδη - Για τους μικρούς ανθρώπους της ζωής μας... Οδηγός διατροφής για παιδιά 2-12 ετών - Ψηφιακό Μέρος
P. 17

Για τους μικρούς ανθρώπους της ζωής μας...                  17


                 Σουφλέ λαχανικών

                 1 συσκευασία κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά
                 ½ κουτί γάλα εβαπορέ
                 250 γρ. φέτα τρίμα
                 8 κ.σ. τριμμένο τυρί (χαμηλών λιπαρών)
                 2 αβγά
                 λίγη τριμμένη φρυγανιά
                 αλάτι, πιπέρι, άνηθο













                 Εκτέλεση

                 Σε μια κατσαρόλα, βράζετε τα ανάμικτα λαχανικά για 15-20 λεπτά.
                 Στη συνέχεια τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε σε ένα πυρέξ.

                 Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα,
                 τη φέτα, τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και τον άνηθο. Αναμιγνύετε
                 καλά.

                 Αδειάζετε το μίγμα στο πυρέξ με τα λαχανικά και ψήνετε στο φούρνο
                 σε μέτρια θερμοκρασία, για 30 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν σβήσετε το
                 φούρνο, πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί.


                 Συνοδεύετε με κάποια πηγή αμύλου (π.χ. ψωμάκι, πατάτα βραστή ή
                 γιαχνί).
   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22